
Cocktailtips med Hallands Fläder
Tjuvstarta den varmare årstiden med Hallands Fläder i glasen. Fläderblommen ger en frisk och kryddig arom till både påsknubben och vårdrinken. Tillsammans med en fruktig, lätt söt smak inklusive en touch av grapefrukt.
Den gamla sydsvenska traditionen med brännvin kryddat med fläderblom fick stort genomslag i hela landet när Hallands Fläder lanserades 1986. Idag är den mer eller mindre en standard på svenska festbord, inte minst till påsken.
Samtidigt har den moderna klassikern fått ett uppsving med den nya cocktailtrenden där även brännvin blivit mer populärt som ingrediens. Hallands Fläder tillför en elegant smak med kryddiga och friskt örtiga toner med ett litet bett.
Serveringstips
Snapsen behöver nödvändigtvis inte vara iskall, det är en smaksak. Den runda, kryddiga munkänslan och de blommiga aromerna får gärna släppas fram i en källarsval temperatur där även toner av kanel och kummin känns bakom den karakteristiska fläderblommen.
Prova även att blanda flädersnapsen till en Hallands Sour. En cocktail med färsk citronjuice och sockerlag, skakad till perfektion med is och äggvita. Och det finns fler goda fläderdrinkrecept med Hallands Fläder som bas. Flädertiser är en av dem, som tillsammans med kolsyrad äpplemust är ett läckert alternativ till Spritz.
Produktfakta
Artikelnummer: 7
Typ: Kryddat brännvin
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 38,0 %
Volym: 700 ml och 350 ml
Pris: 285 kr och 179 kr