
Perfekt par på snapsbordet
Med klassikerna Hallands Fläder och Skåne Akvavit på snapsbordet har du täckt in många matgästers smakpreferenser. Från den blommigt mjuka till den kumminkryddiga, kanske för en festlig SoS-tallrik på mors dag.
Hallands Fläder har en blomfrisk och kryddig arom till tillsammans med en fruktig, lätt söt smak med inslag av kanel. Skåne Akvavit har en mild karaktär och kryddighet med smak av kummin samt inslag av anis och fänkål.
Båda följer en urgammal svensk tradition ända tillbaka till Cajsa Wargs dagar och är välbekanta stilbildare. Det specifika receptet för Skåne Akvavit togs fram 1931 som ett mildare och mer elegant alternativ och har blivit många akvavitfantasters go to-snaps.
Den gamla sydsvenska traditionen med brännvin kryddat med fläderblom fick stort genomslag i hela landet när Hallands Fläder lanserades 1986. Idag är den mer eller mindre en standard på svenska festbord, inte minst till påsken.
Serveringstips
Prova det perfekta paret snapsar till SoS-tallrik med tre sorters sill (till exempel, inlagd sill, senapssill och skärgårdssill), hackad rödlök, dill, vällagrad ost, två sorters knäckebröd och smör. Prova också att bjuda på både rumstemperad och välkyld snaps och rekommendera att smutta på dem.
Hallands Fläder
Artikelnummer: 7
Typ: Kryddat brännvin
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 38,0 %
Volym: 700 ml
Pris: 285 kr
Skåne Akvavit
Artikelnummer: 84
Typ: Akvavit
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 38,0 %
Volym: 700 ml
Pris: 279 kr