
Trendkänslig Hard Smoothie med frukt
Blir sommaren 2024 en hard smoothie-sommar i Sverige? Jo, vi vill tro det. Efter ett par års bubblande i de amerikanska cocktail- och craft beer-barerna har trenden fått fäste här. Senaste exemplet är Azuca Hard Smoothie Mango.
Efter hippa hard seltzers och fruktladdade craft beers är hard smoothies nästa grej. Uppfinningsrikedomen är stor och ready to drink-serien Azuca ligger i framkant. Tricket är
att blanda välsmakande vodka med frisk fruktsmoothie eller omvänt, att ge en alkoholhaltig fruktdrink en extra smoothietextur. Det började i våras med Hard Smoothie Strawberry och nu finns även varianten med mango. Båda på miljövänlig och smakbevarande tetrapack.
Smak och serveringstips
Det kan tyckas enkelt men resultatet är förbluffande läckert och omtyckt, där Azuca Hard Smothie Mango har stor fruktighet och tydlig mangokaraktär, med inslag av ananas och citron samt läskande mjuk i munnen.
Den serveras som sällskapsdryck, gärna med finkrossad is för en slushkänsla, garnera med en ananas- eller citronskiva. En perfekt sommarcocktail.