Anka på ben med rödbeta & svartavinbär
Portioner 10 personer
Anka
1 st Anka á 2,5kg
Anklår
2 st Anklår
50 g Ankfett
1 st Timjans kvist
1 st Vitlöks klyfta
25 g Smör
1 st Finhackad schalottenlök
10 g Finhackad persilja
1 dl Creme double
4 st Savoykålsblad
Salt
Peppar
Rödbetskräm
300 g Rödbeta, skalad och delad
50 g Smör
Äppelcider vinäger
Salt
Rostad rödbeta
300 g Svartvinbärsjuice
50 g Balsamico vinäger
20 g Smör
Salt
Anksky
2 st Bananschalottenlökar
1 st Vitlöksklyfta
5 dl Rödvin
6 dl Kycklingfond
1 st Kvist timjan
100 g Champinjon
1/2 msk Sherryvinäger
1 msk Smör
2 tsk Majsstärkelse
2 tsk Vatten
Ankskrov
Svartpeppar
Salt
Anka
Ta bort låren från ankan och spara till fyllning
Stek ankan på ben och baka sedan av i ugn på 120 grader till en innertemperatur på 58 grader
Bena ur och transchera innan servering
Anklår
Vakuumförpackad låren med fettet, timjan, vitlök och tillaga sousvide 80 grader över natten
Plocka sedan köttet från låter och tillsätt schalottenlöken, persiljan, anklår & creme double.
Smaka av med salt och peppar, kyl smeten.
Fyll sedan kokta savoykålsblad med fyllning
Rödbetskräm
Bryn smöret, koka rödbeta i smöret tills mjuk.
Mixa slät och smaka av med vinäger och salt
Rostad rödbeta
Skala och rosta rödbeta mjuk i ugn på 200 grader tills mjuk.
Dela rödbetan på hälften och koka in I svartvinbärs juice, balsamico & smör innan servering
Anksky
Skär löken och svampen till såsen, bryn i smör tills karamelliserad.
Tillsätt timjan och rödvin och reducera ner till det återstår 1 deciliter.
Tillsätt fonden och rostade ankskrov
Reducera ner till hälften.
Blanda majsstärkelse och vatten, red av såsen och sila.
Smaka av med nymalen svartpeppar och sherryvinäger.
Skriv ut