Cognac och äppelcider
Till 1 pitcher/4 glas:
12 cl Grönstedts VSOP Monopole
6 cl Cinzia Aperitivo
45 cl Cidraie Original Organic
1 apelsin delad i 4 klyftor
4 äppelklyftor för garnering
4 kanelstänger för garnering
De druviga, fattoniga Grönstedts VS eller VSOP med inslag av apelsinskal, torkad frukt, marsipan med mera ger din cocktail den rätta vinterkänslan. Eller varför inte den än mer komplexa och julklryddade XO Noël 2025, nu ute i butikerna.
I stället för den vanligare mixern ginger ale väljer vi här den typiskt franska äppelcidern Cidraie Original Organic. Den friska cidern passar utmärkt med cognacen och aperitivons apelsinsmak, gärna i Cinzia Aperitivo.
Den här drinken blir som en blend av Cognac High Ball och en Sidecar och den avnjutes som bäst med en filt vid öppna brasan.
Så här gör du:
Lägg 3-5 cm is i pitchern. Häll över cognac, aperitivo och äppelcider, rör om. Servera i 4 glass. Pressa 1 klyfta apelsin i varje glas och garnera med 1 äppelklyfta och 1 kanelstång.
Kan även göras i martinishaker.
Skriv ut