krispig-sikloja-med-nordisk-remoulad
Foto: Julia Viklund

Krispig siklöja med Nordisk remoulad

Milda, krispiga siklöjor och en smakrik nordisk remoulad skapar en rätt där svensk tradition möter moderna smaker. Serverad med Skåne Akvavit får du en kombination där både fisk och dryck får komma till sin fulla rätt.
Recept: Sebastian Gibrand

Det här behöver du

Portioner 10 personer

Krispig siklöja

20 st Siklöjor
3 st Ägg
1 dl Vetemjöl
2 dl Panko
Salt
Peppar

Nordisk remoulad

1 st Äggula
1 msk Ramslökskapris
2 msk Dijonsenap
2 msk Finhackade inlagda saltgurka
1 msk Finhackad scharlottenlök
1 msk Inladga buskkrasse kapslar
1 msk Inladga körvel kapslar
3 dl Matolja
1 tsk Worcestershiresås
Tabasco
Salt

Gräslöksolja

100 g Gräslök
50 g Spenat
300 g Matolja

Så här gör du

Krispig siklöja

Bena ur siklöjan
Panera fiskarna i mjöl, äggvita och panko.
Fritera på 170 grader i ca 4 min.
Salta innan servering

Nordisk remoulad

Blanda äggula, kapris, senap, inlagda grönsaker och lök.
Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning tills rätt konstistens.
Smaka av med salt, worcestershiresås och tabasco.

Gräslöksolja

Lägg gräslök tillsammans med spenat i en mixerkanna.
Värm olja till 70 grader och slå i mixerkannan.
Mixa 3 minuter på full hastighet.
Sila och kyl ned.