Krispig siklöja med Nordisk remoulad
Portioner 10 personer
Krispig siklöja
20 st Siklöjor
3 st Ägg
1 dl Vetemjöl
2 dl Panko
Salt
Peppar
Nordisk remoulad
1 st Äggula
1 msk Ramslökskapris
2 msk Dijonsenap
2 msk Finhackade inlagda saltgurka
1 msk Finhackad scharlottenlök
1 msk Inladga buskkrasse kapslar
1 msk Inladga körvel kapslar
3 dl Matolja
1 tsk Worcestershiresås
Tabasco
Salt
Gräslöksolja
100 g Gräslök
50 g Spenat
300 g Matolja
Krispig siklöja
Bena ur siklöjan
Panera fiskarna i mjöl, äggvita och panko.
Fritera på 170 grader i ca 4 min.
Salta innan servering
Nordisk remoulad
Blanda äggula, kapris, senap, inlagda grönsaker och lök.
Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning tills rätt konstistens.
Smaka av med salt, worcestershiresås och tabasco.
Gräslöksolja
Lägg gräslök tillsammans med spenat i en mixerkanna.
Värm olja till 70 grader och slå i mixerkannan.
Mixa 3 minuter på full hastighet.
Sila och kyl ned.
Skriv ut