”Skånsk äppekaka” med brynt smör & höst äpple
Portioner 10 st
Brödkräm
70 g Socker
50 g Smör
1 dl Grädde
1 dl Mjölk
2 st Ägg
6 st Kavringsskivor
Gräddglass smaksatt med Skåne Akvavit
50 g Skåne akvavit
500 g Mjölk
500 g Grädde
50 g Socker
60 g Glukos
150 g Äggula
2 st Gelatinblad
Brödkräm
Skär ner bullar i mindre bitar, lägg i ugnssäker form
Blanda mjölk, grädde, socker, ägg och ingefära
Baka i ugn på 180 grader
Mixa slät, spä med lite mjölk
Gräddglass smaksatt med Skåne Akvavit
Koka upp mjölk, grädde med vaniljstången och låt stå att dra.
Blötlägg gelatinet i vatten.
Vispa ihop socker, glukos och äggulor.
Tillsätt äggblandningen i gräddmjölken
Värm försiktigt under omrörning till 85 grader och smeten tjocknat lätt.
Tillsätt gelatinet och akvavit
Rrör tills det löst sig, sila smeten upp i en form och kyl ned.
Kör den avsvalnade smeten i glassmaskinen
Skriv ut